De maanvis

In de groep maanvis staan juf Renata ( 4 dagen ) en meester Jerry ( 1 dag) samen met de onderwijs assistenten juf Carla ( 2dagen) en meester Mark ( 1 dag) voor de groep. Er is ruimte voor ongeveer 15 leerlingen in deze groep. De leerlingen werken allemaal op hun eigen niveau qua rekenen, lezen, spelling en schrijven. De overige vakken worden op groep 4 niveau gegeven.

We starten de dag altijd met een individuele startactiviteit. Dit kan zijn een afmaakwerkje van de vorige dag of een andere activiteit.

De ochtend heeft een vaste structuur (padrondje, rekenen, pauze, schrijven, lezen, spelling, pauze)

In de middag komen de vakken gym, woordenschat, wereldoriƫntatie, handvaardigheid, tekenen, muziek, verkeer en Engels aan bod.

We werken veel in werkboeken maar ook de Chromebooks worden dagelijks ingezet.

De kinderen werken vanaf de derde schoolweek met een weekplanning, waardoor ze zich bewuster worden van wat er die week geleerd wordt en waarbij ze ook elke les kort evalueren voor zichzelf.

De vrijdag hebben we in deze groep omgetoverd tot lekkere vrijdag. Tevens mogen de leerlingen die dag iets meenemen van thuis waar in de middag meegespeeld mag worden.

Samen met de leerlingen en leerkrachten van de groep zorgen we voor een fijne sfeer in de klas. En werken we aan de zelfstandigheid.