De zeester

De zeester start dit jaar met 11 leerlingen. De kinderen zijn in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar. Juf Suzan en juf Sylvia werken allebei 3 dagen, waarvan 1 dag samen. De assistenten zijn op de andere dagen juf Nathalie en juf Sarah.

We zijn op school van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 14:00. Als de kinderen de klas binnenkomen starten ze met een werkje of spelmateriaal. Na deze activiteit starten we gezamenlijk, met behulp van het kind van de week, in de kring met een dagopening middels een kaarsje, een gedichtje en een liedje. Tijdens deze activiteit hebben we aandacht voor elkaar, onze emoties, de dagen van de week en het dagritme. Tevens wordt er aandacht besteed aan taal, rekenen, sociale vaardigheden, muziek en het lopende thema.

Ook gaan we op maandag gymmen en op donderdag doen we yogaspel. We spelen iedere dag 1 á 2 keer buiten.

We werken ook met een chromebook. De kinderen krijgen op hun niveau activiteiten aangeboden. Aan het eind van de dag kijken we, samen met het kind van de week, hoe de dag verlopen is.

Daarnaast mogen de kinderen op de maandag een tosti meenemen, die we kunnen bakken in de klas.

De juffen zullen de ouders/verzorgers regelmatig een inkijkje geven in de dagelijkse bezigheden door middel van foto’s en korte verhalen via Parro.